Wat doe ik?

Wat doe ik als kindercoach?

Als ik start met een coaching traject, staat uw kind voorop. Elk kind is uniek en ben dan ook van mening dat er geen standaard coaching traject is. Het kind neemt bepaalde dingen van de ouders over, maar als het eenmaal naar school gaat, ook van andere kinderen en docenten. Dit vormt een kind en kan het gebeuren dat er dan situaties ontstaan waarbij een kind zichzelf niet meer kan uiten of dit op een minder leuke manier doet.

Als coach zou ik graag het kind willen helpen om te kunnen kijken naar wat er wel goed gaat en het kind en het gezin willen helpen omgaan met dingen die lastig zijn.

Ik wil het kind laten inzien dat het zelf dingen op kan lossen door te kijken waar het goed in is en welke dingen wel goed gaan. Ik ben van mening dat de sleutel naar het omgaan met de obstakels en/of problemen die spelen in het zelf oplossend vermogen van het kind ligt. Ik vind het belangrijk om te blijven bij wat er is.

Tijdens het coachen maak ik gebruik van verschillende werkvormen. Het ene kind houd van spelen, het andere van tekenen/knutselen of lezen. Vaak geeft het kind aan wat het beste bij hem/haar past. Ik neem ze als het ware bij de hand en help ze weer lekker in hun vel te zitten, ik help ze hun eigen kracht te vinden en vaardigheden aan te leren die ze helpen hun probleem te overwinnen, zodat ze nu, maar ook later minder “bagage” hoeven mee te dragen. Zich kunnen ontwikkelen tot een evenwichtige en zelfstandige volwassene.

Voor de ouders
Voor de kinderen