Voor de Kinderen

Zit je niet lekker in je vel?

Heb je vaak ruzie thuis?

Gaat het niet lekker op school?

Misschien vind je dat je anders bent dan anderen, vind je het moeilijk om vriendjes te maken? Of ben je boos of verdrietig. Misschien is het wel heel druk in je hoofd en kan je, je niet of moeilijk concentreren thuis of op school. Misschien kan je niet goed slapen.

Het kan allemaal en dat is niet gek of raar, want ook als kind kan je je niet gelukkig of niet prettig voelen. Ook als kind kun je problemen hebben.

Maar weet je dat je er iets aan kan doen? Wat dan? Of hoe zal je je afvragen?

Misschien kan en mag ik je daarbij helpen. Je kan naar mij komen en samen kunnen we kijken wat jij graag anders wil in je leven, thuis of op school.

Samen kunnen we kijken of er iets is wat we eraan kunnen doen. Misschien kan ik het je leren?

Maar bovenal wil ik je laten zien wat er wel goed gaat, wat jij kan en waar jij goed in bent.

Nu vraag je je natuurlijk af hoe dit werkt?

  • Als eerste ga ik kennismaken met jou en je ouders. Dit kan bij jou thuis of bij mij in de praktijk. Het belangrijkste is dat jij je op je gemak voelt.
  • Dan vullen je ouders een intake formulier in, (dit is een formulier met een paar vragen bijvoorbeeld over jou zoals wat je naam is, hoe oud je bent en waarom je met mij wil praten. Als ze dit ingevuld hebben bespreek ik dat met hun in een kennismaking gesprek.
  • Als dit gesprek geweest is kom je bij mij in de praktijk op bezoek, Misschien gaan we praten, of wil jij liever spelen tekenen of knutselen? Maakt niet uit, want ieder kind is zichzelf met zijn/haar eigen wensen. Wat we precies gaan doen kan ik dus niet precies vertellen.
  • Dit doen we ongeveer 5 tot 10 keer telkens een uurtje, dit noem ik een sessie
  • Na 5 sessies bespreek ik met jou en je ouders hoe het gaat. Als je er niet bij wil zijn is dat ook goed. Belangrijk voor jou om te weten is dat alles wat je mij vertelt tussen ons blijft. (dit heet geheimhoudingsplicht) Jij bepaald wat je wel of niet wil vertellen aan je ouders, misschien wil je dat ik iets vertel aan je ouders of dat ik iets uitleg.
  • Hoe vaak je komt, dat bepaal jij. Meestal is dit tussen de 5 en 10 keer.

Heb je nog vragen? Dan mag je gerust bellen of mailen: Ilse Koekkoek 06-21833591 of ilse@ikbijdehand.nl