Wie ben ik?

ilsekoekkoekIk ben BijdeHand Kindercoach, ik ben Ilse Koekkoek. Moeder van 2 jongens.

Na de geboorte van mijn eerste ben ik thuisblijfmoeder geworden en liep tegen kleine maar ook grote problemen in de opvoeding aan. Vandaar dat ik me ben gaan verdiepen in het opvoeden van mijn kinderen en in het opvoeden algemeen. Ik ben vanaf dat mijn jongens op de peuterspeelzaal zaten hulpmoeder. In deze periode kwam ik erachter dat er meer ouders en kinderen zijn die soms even bij de hand genomen willen worden, die niet willen dat er gezegd wordt wat ze moeten doen, maar een duwtje in de rug nodig hebben om er uit te halen wat er al in zit. Vanaf dat moment bedacht ik, is er niet iets waarmee ik iemand bij kan staan, bij de hand kan nemen en door een moeilijke periode heen kan helpen?

Ik heb de opleiding Kindercoach bij Sonnevelt opleidingen gevolgd, en deze succesvol afgerond. Daarnaast heb ik ook cursussen gevolgd zoals kindertekeningen analyseren. Tevens heb ik de opleiding Kindertrainer mindfulness bij de Academie voor Mindful Teaching met goed gevolg afgerond. Voor deze opleiding is jaarlijkse nascholing verplicht en zo blijf ik me verdiepen in de ontwikkeling van het kind en de opvoeding.

‘Aandacht werkt!’ is uniek in Nederland.

Wat is ‘Aandacht werkt!’, de mindfulnessmethode van Eline Snel, is een 8-10 weekse methodische mindfulnesstraining special ontwikkeld voor kinderen en jongeren. Deze training geef ik met enorm veel plezier en word ook als plezierig ervaren. Ik geef deze training in mijn praktijk op Noordersingel 20T te Eemnes.